Tölts el egy napot az Akadémián és környékén!

Évről évre egyre többen kíváncsiak a Puskás Akadémiára

A 2014 tavaszán indult, eddigi mintegy ezer körutunk több mint 25 ezer látogatót vonzott. Stadiontúránk indulási időpontját ezúttal a Kisvasút menetrendjéhez igazítottuk, s különleges programcsomagokat állítottunk össze látogatóinknak.

https://www.youtube.com/watch?v=_N2-FyFEF8k

Nem csupán futballkedvelők érkeznek hozzánk, hanem olyanok is, akik Makovecz Imre építészeti stílusa iránt érdeklődnek, hiszen sehol máshol nem található ennyi általa tervezett épület egy helyen. 2015-ben akadémiánk Építőipari Nívódíjat kapott, és a Pancho Aréna a Footballs Top 10 legszebb futballkomplexumokat bemutató listáján az első helyet szerezte meg, maga mögé utasítva többek között a Rio de Janeiró-i Maracanát is.

Gyakran látogatnak hozzánk óvodások, iskolások, nyugdíjasklubok, sportegyesületek, sportolók, sportkedvelők, szülők és gyermekek, utazási irodák által szervezett buszos kirándulók, akik a környék nevezetességeit is felkeresik. Így megtekintik az Alcsúti Arborétum növénykülönlegességeit, kipróbálják a Kalandpark pályáit (a Kalandpark március 25-én nyitja meg kapuit), meglátogatják a Puskás Ferenc Sport Hotelt, s persze utaznak a Kisvasúttal is.

Minthogy a Pancho Aréna akadálymentesített, mozgáskorlátozott látogatóink is megtekinthetik. Jártak már nálunk a Pető Intézettől is. A Fecskepalotával való együttműködésnek köszönhetően pedig hetente érkeznek hozzánk nagycsaládosok, nyugdíjasok és enyhe értelmi fogyatékossággal élők is.

A másfél órás akadémiai körút során bejárjuk az egyes épületeket, megmutatjuk az orvosi központot, az éttermet, a kollégiumot, így a látogatók bepillanthatnak az akadémisták mindennapjaiba, majd a stadionban végigjárhatják a játékosok pályára vezető útját, benézhetnek az öltözőbe, a bemelegítő terembe, s kiléphetnek a pályára, esetleg leülhetnek a kispadra. Végül kipróbálhatják, milyen a sajtótájékoztatók helyszínén vagy épp a VIP-részlegen, az elnöki páholyban ülni. Látogatóink mindezen túl a Puskás-hagyaték legkülönlegesebb darabjait is megcsodálhatják, valamint akár futballozhatnak is valamely műfüves pályán.

Ezúttal két különleges programcsomagot kínálunk látogatóinknak, akadémiai körutunk indulási időpontjait ugyanis a Vál-völgyi Kisvasút menetrendjéhez igazítottuk, így a környék látványosságait akár együtt is megtekinthetik.

Első csomagunk választásakor először is részt vehetnek a Puskás Akadémia-körúton, s megnézhetik a világ legszebb futballstadionját, majd elfogyaszthatnak egy csésze kávét a Corner büfében, ezt követően nosztalgiázhatnak a Vál-völgyi Kisvasúttal, s megebédelhetnek a Puskás Panzióban. A program végén pedig sétálgathatnak az Arborétumban, vagy a vállalkozó kedvűek akár eltölthetik az időt a Kalandparkban is. E programcsomag esetében körutunk szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap 10.30-kor veszi kezdetét (vasárnap május 1. és november 1. között), s 12.00-kor ér véget. A kisvasút pedig 12.35-kor indul. A programok után ugyancsak vonattal térhetnek vissza akadémiánkra.

Második csomagunk választásakor az arborétumi sétával vagy éppen a Kalandpark pályáinak kipróbálásával, s a Puskás Panzióban elköltött finom ebéddel kezdődik a program. Ezt követően utazhatnak a Kisvasúttal, hogy részt vegyenek akadémiai körutunkon. Ez esetben a stadiontúra szombaton és vasárnap 14.30-kor (vasárnap május 1. és november 1. között) indul, a kisvasút pedig 13.20-kor közlekedik akadémiánkra, s (májustól) 17.05-kor vissza az arborétumba.

Természetesen nem csupán csomagban, de külön-külön is igénybe vehetik programjainkat. Szeretettel várunk mindenkit!

További cikkek

Kapcsolat

Vál-völgyi Kisvasút

Cím: 8086 Felcsút, Mozdony utca 1.

Telefonszám: +36 22 881 827

E-mail: [email protected]

Webcím: http://www.valvolgyikisvasut.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ValvolgyiKisvasut

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

* Írja be szöveggel a két szám összegét!
Útvonal
}