Találkozz a Mikulással a Vál-völgyi Kisvasúton!

Vajon a IV. században élt myrai püspök, Szent Miklós alakjához hogyan kapcsolódott a nyolc rénszarvas meséje, a kéményen való leereszkedés legendája, a sarkvidék és Lappföld, no meg a manók és a krampuszok históriája? – többek között ezen rejtélyeknek is a nyomukba eredhetünk a Mikulásvonattá varázsolt Vál-völgyi Kisvasúton.

Ünnepének közeledtével, december 3. és 5. között újból megelevenedik Felcsúton a jóságos Szent Miklós alakja, ám rénszarvasok repítette szán helyett ezúttal is a kisvasúttal érkezik meg a Mikulás a faluba, puttonyában számtalan meglepetéssel. Mivel ötödjére indul útjára a Mikulásvonat, a szervezők, pontosabban a Mikulás és segítői jubileumi ajándékokkal és online nyereményjátékkal is készülnek. A játékban való részvételhez nem kell mást tenni, mint a menetjegyen szereplő sorszámot regisztrációt követően a www.valvolgyikisvasut.hu/nyeremenyjatek oldalra feltölteni. A legszerencsésebbek két főre szóló wellnesshétvégét, a gödöllői Karácsonyházban felhasználható 50 ezer forint értékű ajándékutalványt, karácsonyi családi fotózást, 30 ezer forint értékű éttermi ajándékutalványt és értékes ajándékcsomagot nyerhetnek.

Idén is csodás fények díszítik majd a csaknem hetvenöt méteres szerelvényt, Felcsút megállóhelyen pedig három napig tartó ünnepet ülhetnek a mikulásozók. Már az expresszen is minden a nagyszakállúról és a hozzá köthető legendákról szól, így lufihajtogatás közepette a „Rénszarvaskvíz” megfejtői minden titkot megtudhatnak Rudolfról és gazdájáról.

Felcsút vasútállomáson egy tágas fűtött sátor fogadja az utasokat, akik karácsonyi kívánságaikkal nem csupán a kandallója melegében, a mesebeli karosszékében üldögélő Mikuláshoz merészkedhetnek oda, de a sátor különböző pontjain kialakított műhelyekben a manókkal együtt kézműveskedhetnek: az arcfestők kreativitásából kis Rudolffá változhatnak, vagy éppen ügyes kezű lányok fonják teli csillámokkal a hajukat. De akár linzert és mézeskalácsot is süthetnek és díszíthetnek, a mesebeli fotósarokban pedig a szülők meg is örökíthetik a gyermekeiket, sőt, ha a Facebookon becsekkolnak, különleges ajándékokkal gazdagodnak. Matiné is várja a kicsiket, a mesekedvelők a hetvenes-nyolcvanas évek klasszikusaiba pillanthatnak bele, miközben a vászonról életre kelt mesefigurák, Süsü, a sárkány vagy éppen a TV Maci ott sétálgatnak majd a mikulásünnepre érkezők között.

Odakint fakörhinta és népi gyermekjátékok várják a gyerekeket, s nap mint nap újabb gyermekzenekar – az Alma együttes, Wolf Kati, valamint a Buborék zenekar – ad koncertet. Az ünnepi kavalkádban természetesen egyetlen gyermek sem maradhat csokimikulás nélkül, de a tombolának köszönhetően még a szülők és a nagyszülők is ajándékokkal térhetnek haza.

A jegyvásárlásról és a menetrendről a https://valvolgyikisvasut.hu/Val-volgyi-mikulasvonat oldalon tájékozódhatnak.

Fontos, hogy a rendezvény látogatása kizárólag VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL lehetséges. Az igazolvány felmutatása – a személyazonosságot igazoló okmány mellett – kötelező. A 18 év alatti gyermekek védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a programon.

További cikkek

Kapcsolat

Vál-völgyi Kisvasút

Cím: 8086 Felcsút, Mozdony utca 1.

Telefonszám: +36 22 881 827

E-mail: [email protected]

Webcím: http://www.valvolgyikisvasut.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ValvolgyiKisvasut

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

* Írja be szöveggel a két szám összegét!
Útvonal
}