A kikeleti hírnök vonatozásra is csábított

A kikeleti hírnök vonatozásra is csábított..​

 

Vannak gyerekek, akik nyolc-tíz éves korukig sem ültek vasúton, még az újmódi vonatokon sem. Autóval közlekednek. Nekik élmény és különleges alkalom a vonatozás, különösen, ha régi vasútállomáson szállhatnak fel, régi vasúti kocsiból tekinthetnek ki a csodaszép tájra.​ A Vál-völgyi kisvasút nem a közösségi közlekedést szolgálja, hanem nosztalgiázni hívja a felnőtteket, meseszerű élményt kínál a gyerekeknek. A dermesztő tél után beköszöntő hirtelen-tavasz később csalogatta elő a földből a mára országos ismertséget szerzett Alcsútdobozi Arborétum hóvirágmezejének csodás fehérszirmú egyedeit, ám annál meghatóbb látvánnyal. Az ország távolabbicsücskéből is érkeztek a kirándulók és természetkedvelők, köztük sok fiatal család, gyerekekkel. S ha már itt jártak,rengetegen vonatoztak is egyet, ugyancsak meglódult a tavasszalútnak induló Vál-völgyi Kisvasúti forgalom!m Tavaly májusban emelte először magasba kerek zöld tárcsáját a

forgalmista a felcsúti állomáson, s azóta hivatalosan csaknem 24 ezer menetjegyet váltottak az utasok. Mi itt szomorúan vesszük tudomásul a bírálatokat és az időnkénti gúnyolódást, amivel ezt a nosztalgia és turista céllal újraépített vasúti szakaszt illetik egyesek, főleg politikai okokból. Ám tesszük a dolgunkat, s felderül a tekintete mindazoknak, akik a kisvasút működéséért felelősek, amikor meglátják a vidám utasokat. Feltámadnak a régi szép emlékek, az összedőlő félben lévő vasútállomás, vagy ahogyan hivatalosan mondták, a felvételi épület egykori pompájában dicséri eleink jó ízlését, igyekezetét. Új épület a remíz, ahol a motorvonat és a kocsik pihennek, az állomás környék, s a felújított szakasz romantikus hangulatot áraszt.

Tavaly voltak kiemelkedő hetek a mi vasútunkon, a jellegzetes és látványos eseményekhez kapcsolódóan. Akkor gyorsan megteltek a kocsik, olykor még várakozásra is kényszerültek az utasok. A Szentjánosbogár Rajzás, a Vál-völgyi Zsúr idején még inkább, hírünk is elterjedt, kíváncsiak, érdeklődők vitték jó hírünket tovább.

A nyári hónapokban – júliustól augusztus végéig - ugrásszerűen nőtt a forgalom, kirándulók, szünidejüket töltő gyerekek töltötték meg a kocsikat, hetente 1700-1100 közötti létszámban. Szeptembertől jelentősen lecsökkent az eladott jegyek száma – a tanítás, majd a hűvös idő értelemszerűen megritkítja a látogatókat.

December 3-4-én a mikulásvonatozók miatt újra kiállt a remízből a vonatunk, a lelkes szülők 1300 jegyet váltottak maguknak és gyerekeiknek. December utolsó két hetében szünetelt a járat, miként a fővárosi vasúttörténeti parkban, vagy országszerte másutt is az erdei vonalakon. Idén január-februárban esetien indították el  a kisvonatot, a február 14-iki szerelmes Valentin-napon és környékén pár száz jegyet vettek meg a fiatalok.

S akkor érkezett a kikeleti hírnök, az alcsúti kastélypark hóvirágnyílása!

 

A hirtelen érkezett napsütésben, március 3-4-5-én 2090 jegyet adtunk el! Számos hóvirágfajta heteken át örömet szerzett a park látogatóinak. Most pedig közeledik a nárciszok virágzása, s minden rohamléptekkel nyílik, virágzik, zöldül, illatozik! A parkban megzsendült az élet, de a természet tobzódik végig a mi kis Vál-völgyi vasútvonalunkon, s ismét közeleg egy ünnep, a húsvét!

Nézzék, olvassák kínálatunkat, tekintsék meg a menetrendet, hallgassák az időjárás jelentést, s keljenek útra, jöjjenek el hozzánk! Ajánlataink látogatóink kedvére igyekeznek tenni, s bár a vonatozás itt önmagában is élmény, annyi minden kapcsolódik hozzá! Hamarosan egyéves születésnapját ünnepli a Vál-völgyi Kisvasút, de májusig is annyi mindent kínálunk, csak kísérjék figyelemmel!

További cikkek

Kapcsolat

Vál-völgyi Kisvasút

Cím: 8086 Felcsút, Mozdony utca 1.

Telefonszám: +36 22 881 827

E-mail: [email protected]

Webcím: http://www.valvolgyikisvasut.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ValvolgyiKisvasut

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

* Írja be szöveggel a két szám összegét!
Útvonal
}