Húsvéti Tojáskereső a Vál-völgyi Kisvasúton - 2017

Húsvéti tojáskeresőre várunk a kisvasúton

A vonaton gyerekek utazhatnak szüleikkel, nagytestvéreikkel, s az ünnep jegyében. A nagypéntek és a nagyszombat általában a családé, de húsvétvasárnapon sok család kerekedik fel, hogy másutt ünnepelje és köszöntse ezt a szépséges tavaszi időt, Jézus feltámadását. A Vál-völgyi Kisvasút Felcsút vasútállomása önmagában élmény a régi idők hangulatának megidézésével, ezúttal felállítunk egy nagy sátrat is a változatos foglalkozásokra, játékokra. Reméljük, nem az eső ellen…

Már a falusi gyerekeknek sem mindennapi élmény a háziállatok közelsége, de felnőtteket is szívesen látunknyuszisimogatóra a húsvéti hangulatúvá varázsolt állomásra. Arcfestésre invitálnak ügyes kezű pingálók, lehet tojást festeni, s a húsvéti kődekupázsolás, gipszfestés hoz a hagyományba új technikákat. A sátornál népi gyermekjátékokkal ismerkedhetnek a legifjabbak, ez újdonságot jelent a múltból!

Aki vonatozni szeretne, az sem marad le a kézműveskedésről, mert ezen a vonaton ez nem tilos!

Sőt!  Míg felbúg a mozdony, zöldet jelez a forgalmista, a kocsikban már várják a kis utasokat a festékek, színes ceruzák, a krumplinyomda – készülhetnek a húsvéti dekorációk. Tojáskereső kalandra várjuk a gyerekeket: a Puskás Akadémia-körút, a Vál-völgyi Kisvasút, a Felcsút Vasútállomás, az Alcsúti arborétum és az Alcsútdobozi kalandpark állomásokon mindenütt tojásmatricákra lelnek a szemfüles keresők. A matricagyűjtéssel ajándékcsomagot kapnak a gyerekek, három matricát kell hozzá begyűjteni bármelyik helyszínen.

A Vál-völgyi Kisvasút a négynapos ünnep alatt folyamatosan közlekedik a HÚSVÉTI MENETREND szerint. A programok kizárólag április 16-ra, húsvétvasárnapra értendőek. Előzetes regisztráció nem szükséges!

Mi is nagyon várjuk a húsvétot, a jó időt, szeretettel készülődünk a találkozásra kedves utasainkkal, leginkább a gyerekekkel! A húsvéti tojásfestés a mi vonatunkon nem mese és nem rajzfilm, hanem a valóság!

További cikkek

Kapcsolat

Vál-völgyi Kisvasút

Cím: 8086 Felcsút, Mozdony utca 1.

Telefonszám: +36 22 881 827

E-mail: [email protected]

Webcím: http://www.valvolgyikisvasut.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ValvolgyiKisvasut

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

* Írja be szöveggel a két szám összegét!
Útvonal
}